Heb ik een gezonde VvE?

Bekijk de video

Een gezonde Vereniging van Eigenaren vergadert jaarlijks en spaart iedere maand voor groot onderhoud. Wil je weten of jij een gezonde VvE hebt? Doe de VvE-oké test.

“Hoe zit jouw VvE in elkaar?”

Heb je een huis in een portiek, een flat of een appartementencomplex? Deel je een lift of trappenhuis met je buren? Dan heb je een Vereniging van Eigenaren (VvE) nodig om de gezamenlijke ruimtes zoals de gevel, het dak en het trappenhuis te onderhouden.

Hebben jij en je buren een goede VvE? Is de VvE actief of is het een slapende VvE? Je ontdekt het met de VvE Oké test.

Deze test telt 7 vragen. Invullen duurt 5 minuten.

Wat is een VvE?

De afkorting VvE staat voor ‘Vereniging van Eigenaren’. Alle bewoners van een flat, portiek of appartementencomplex zijn automatisch lid van de VvE. Via de VvE regel je samen het onderhoud van gezamenlijke ruimtes.

Heb ik een VvE nodig?

Woon je in een flat, portiek of appartementencomplex? Dan deel je samen het dak, de gevel, het trappenhuis of de lift. Deze gezamenlijke onderdelen onderhoud je samen. Daarvoor heb je een Vereniging van Eigenaren (VvE) nodig.

Wat doet de VvE?

De VvE vergadert minimaal één keer per jaar. Alle bewoners van een complex komen dan bij elkaar om te overleggen of er onderhoud nodig is. Als vereniging maak je samen een spaarpotje voor het onderhoud dat uitgevoerd moet worden (het VvE Reservefonds).

Wat is een slapende VvE?

Soms hebben bewoners wel een VvE, maar is het een slapende of inactieve VvE. Dat betekent dat er te weinig met elkaar wordt gesproken over onderhoud. Het betekent vaak ook dat er geen spaarpotje voor onderhoud is.

Wat is VVE-010?

Bij VVE-010 kun je terecht voor informatie, advies en ondersteuning over allerlei vragen over Vereniging van Eigenaren (VvE). Het is een zelfstandige stichting met als doel de Rotterdamse VvE’s te ondersteunen met alles wat er bij een VvE komt kijken. VVE-010 is opgericht door de gemeente Rotterdam en de woningcorporaties Havensteder, Vestia, Woonstad Rotterdam en Woonbron.
Meer informatie www.vve010.nl

Check je
onderhoud

Is jouw huis goed onderhouden of zijn er nog gebreken of gevaren? Met deze test weet je het binnen een half uur. Aan de hand van de vragen controleer je je hele huis, van vloer tot dak.

start de snelscan

Tijdsduur: 5 minuten

Of maak direct een afspraak