Hoe check je je voegwerk?

Bekijk de video

Schraap met een schroevendraaier of een ander hard voorwerp door de voeg van je metselwerk. Komt er zand af of zitten er stukjes los, zoals in het filmpje? Dan is het verstandig om er een specialist naar te laten kijken om bijvoorbeeld lekkage te voorkomen. Vraag diverse offertes op bij bedrijven in de buurt.

“Voegen is een specialistisch werk”

Voegen is een specialistisch werk. Als het voegwerk niet goed wordt uitgevoerd kunnen er smetplekken op je muur ontstaan.

De levensduur van het voegwerk kan negatief beïnvloed worden door de oriëntatie, de richting waarop de gevel is geplaatst ten opzichte van de zon, en of er bijvoorbeeld begroeiing tegen aan zit. Over het algemeen is de Noordgevel het eerste aan een schoonmaakbeurt of vervanging toe. Elke 15 tot 25 jaar moet de gevel schoongemaakt worden en vervanging kan nodig zijn om de 20 tot 30 jaar. De andere gevels moeten het 30 tot 40 jaar vol kunnen houden. Dit hangt uiteraard af van het metselwerk en hoe goed het voegwerk is aangebracht.

Check je
onderhoud

Is jouw huis goed onderhouden of zijn er nog gebreken of gevaren? Met deze test weet je het binnen een half uur. Aan de hand van de vragen controleer je je hele huis, van vloer tot dak.

start de snelscan

Tijdsduur: 5 minuten

Of maak direct een afspraak