Hoe schilder je een deurpost?

Bekijk de video

Begin met het schoonmaken en ontvetten van je deurpost met water, een scheutje ammoniak of ontvettend schoonmaakmiddel en een schoonmaakdoekje.

“Zorg eerst voor een schone ondergrond”

Laat het hout vervolgens goed drogen. Schuur het hout hierna licht op met schuurpapier en verwijder alle vrijgekomen stof met een stoffer en een kleefdoek of weer met ammoniak/ontvettend schoonmaakmiddel. Een kleefdoek is verkrijgbaar bij de betere verfwinkel.

Als alle stof weg is plak je de oppervlakten af die je niet geschilderd wilt hebben. Voordat je gaat verven roer je de verf goed door met een houtje wat vaak bij de pot zit of je er anders bij kunt kopen.

Het mooiste resultaat krijg je door van boven naar beneden en van binnen naar buiten te werken. Eindig je verfstreken in de richting van het hout. Schilder elke 5 jaar het houtwerk aan de buitenzijde van je huis.

Check je
onderhoud

Is jouw huis goed onderhouden of zijn er nog gebreken of gevaren? Met deze test weet je het binnen een half uur. Aan de hand van de vragen controleer je je hele huis, van vloer tot dak.

start de snelscan

Tijdsduur: 5 minuten

Of maak direct een afspraak